2009. október 11., vasárnap

73

Kicsit zaklatott volt ma Tibor, a párt értelmes arca. Egyrészt még mindig nem értette igazán, hogy miről szólt a 72-ik bejegyzés a rémblogban, másrészt felizgatta az új feladat, amit a Sötétség Tábornoka tegnap kiosztott rá.
- Mér'mindig én kapom ezeket? - sóhajtott fel hangosan.

"-Húzd az időt. Intelligencia, nyugodt, meggyőző hang. Tudod te azt, Tibor.
-De hát megette! Megette a nagymamát az az állat!
-Tibor. Ismersz engem. Mikor eljött hozzám, rendes, kedves embernek látszott. Illedelmes is volt, előre engedett az ajtónál, leporolta a kabátomat, mikor felsegítette, meg minden. És olyan szépen ecsetelte a jövőt! Azt ígérte, hogy tábornoki rezidenciát építtet majd nekem Edelényben. Most mit csináljak? Megtévesztett!
-Azt mondják, már régen ki kellett volna rúgnunk, még amikor kiderült az az ügye a kis Piroskával.
-És ha nem derül ki? És miért derült ki? Mert AZT AKARTÁK EZEK A MOCSKOK, hogy kiderüljön! Érted? MERT DIREKT KIDERÍTIK, UTAZNAK RÁNK, de ennek vége lesz, amint hatalomra kerülök. Hát kit bántott ez a szerencsétlen Oszi? Már Piroskát leszámítva, ugye.
-A nagymamát.
-Igen, meg a nagymamát. És? Még kit? Naugye. Csak a legelvetemültebb rosszindulat képes arra, hogy ebből a két csacska félrelépésből ekkora ügyet csináljon. Egyébként is tudja mindenki, hogy Piroska kurva. Egy ringyó
-Ok. A nagymamáról mit mondunk?
-Ő is kurva volt. Megérdemelte. Mittomén, ássatok le egy kicsit, tuti, hogy volt valami az öregasszony életében. Találjatok valamit. Egy trockista tagkönyvet. Bármit."

- Nem veszik már be a rossz dumákat, a fenébe, nem fog sikerülni! - sóhajtott fel megint a párt értelmes arca.

De tévedett.

Nincsenek megjegyzések: