2009. május 24., vasárnap

67

Az igazi Konzervatív előhúzott egy finom kidolgozású cigarettásdobozt és kivett belőle egy savlekötő tablettát. Bekapta és ivott rá egy korty buborékmentes ásványvizet, majd azt gyorsan követve egy fél körtét. Némán szemlélte Jegenyét, aki sorokat rótt a noteszába.
- Várj, homlokon csókolt a múzsa.
- Azt hittem, az a gremlin rúgott pofán. - kétkedett az igazi Konzervatív, mert aki kritikusan szemléli a világot, azt nem érheti nagy meglepetés, vallotta.
- Nyári szellő suvallotta, kicsi kunyhó tornácára... - dünnyögte Jegenye, és kopogtatta a ceruzával a noteszt.
- Mi az a suvallotta?
- Költői szabadság, tudod te mi az? - kérdezte Jegenye és odébb tolta a gremlin lábát, majd ráakasztotta a kardigánját.
- Persze hogy tudom - sértődött meg a konzervatív - nekem, kérlek, volt egy unokaöcsém, akit bebörtönöztek, az írt hobbiból verseket. Voltak neki ilyen költői szabadságai, jó magaviselet mián.
- Politikai volt?
- Nem, többrendbeli csalás és sikkasztás.
- Nem baj, ez jó, ezt felhasználhatjuk. Majd azt mondjuk, hogy politikailag meghurcolták. Kell egy ilyen a családba. Felolvasunk majd a verseiből a Rémhír TV-n, a kultúrműsorunkban. Esti Hörghurut, az a címe. Lassú, méltóságteljes versolvasás, záró idézettel, melankolikus zenével. Háttérben tábortűz és trikolór... Kicsit sem hurcolták meg? Biztos vagy benne?
- Én nem tudom, kérlek. Nem tartjuk a kapcsolatot, mióta zaciba adta a nagymama ezüst eszcágját.
- Ez jó, ez jó... kicsi kunyhó tornácára, fájó szívem bánatára....
- Én nem tudom, hogy vállalom-e ezt.
A háttérben a vérfarkasok összemarakodtak, iszonyatos dulakodás támadt. Szőrcsomók repkedtek mindenfelé, székek és üvegek törtek, hörgés, csontropogás. Egy nyakörv, rajta 'Buksi' feliratú bilétával repült a Konzervatív ölébe, amit követett egy véres fül, ami a falra tapadt, majd vörös csíkot húzva maga után a padlóig csúszott.
- A falnak is füle van, - mélázott Jegenye - de miért ne vállalhatnád? Ilyen arcokra van szükségünk!
- Nem vagyok benne biztos, hogy politikailag el akarom-e kötelezni magam. Én hiszek az igazi konzervatizmusban.
-And so do I! - helyeselt Jegenye.
Néhány vérfarkas angolosan távozott. Azaz félig véresen.
- Kérlek, nehéz időket élünk, de felépítjük a hatalmi rendszert. Minden ki van dolgozva, régóta szervezkedünk a katakombák mélyén, a sötétségben. Először jó arcunkat kell mutatnunk. The real conservatism will do, do you understand?
- He? Aztán?
- Aztán előjön a Sötétség Seregének vezénylő tábornoka és az Apokalipszis négy Lovasa, a Halál, a Viszály, a Pestis és a Hódítás. És lészen sírás és a fogaknak csikorgatása! Muhahahahahaha!
Kérsz még egy felest?

1 megjegyzés:

Höndör B. Margit írta...

A falnak is füle van...ááááááááá,de hülye vagy:D