2009. május 24., vasárnap

66

Idegesen simogatta a Kia Rio kormányát.- Nem értem, hogy miért kell mindent erőszakkal megoldani? Miért csukják be a szemüket, és nem veszik észre az eredményeket? Hogy épül-szépül az ország? Vámpírok és vérfarkasok? Hát ide jutottunk? Itt kell lemenni a Megyeri híd felé...
A modern értelemben vett baloldali türelmetlenül csapta balra az indexkapcsolót. Nagy ívben balra fordult és nekicsattant a Rebisz egyik Fiat Ducatojának.
- A picsába... - dünnyögte, amikor a - kissé göröngyösre tört - hátsó ajtók kinyíltak a kék Ducaton és birodalmi rohamosztagosok szálltak ki rajta, körbevéve a Kia Riot.
- Nem lácc, geci?
Sajnos, nem tudott választ adni, miután felső testnél fogva kitépték a vezető oldali abalakon és felpeckelték a száját tomfával. Lógott, harminc centire a föld fölött, a nyakánál fogva tartotta egy rohamosztagos. Kettőt pislantott, mintegy bocsánatkérésként és ki nem csavart karjával jelezte, hogy holttér volt, nem látta.
- Hagyjátok az urat! - mondta a Szabad, Demokrata a kisbusz vezetőfülkéjéből leereszkedve. Idegesen megigazgatta a ízléses barackszinű ingjének a mandzsettáját, majd finom fejrázás mellett konstatálta, hogy a fenekébe vágott a bugyija. Hátranyúlva kicsippentette, leporolta a kacsójáról a koszos mikrobuszról ráragadt port és a Kiahoz lépdelt.
- Elég legyen, fiúk! - mondta emelt hangon és elégedetlenségének hangot adva finoman összecsapta a tenyereit - Megint túlreagáljátok a dolgot. Hát nem vagyunk mi állatok?
A mikrobusz vezetőfülkéje felől neszezés hallatszott, valaki felhörrent és láncok csörögtek. Valaki tépte a láncait. A Szabad, Demokrata feljebb emelte a hangját.
- Tito! A helyeden maradsz! Még nem értünk oda!A modern baloldali esdeklően pislogott és arra gondolt, hogy a friss, lézeres fogtömését, amire három hónapig gyűjtötte a pénzt a rezsi, meg a lakás- és a Kia devizahitelének törlesztőrészletének kifizetése mellett, kiverte a tomfa. De azért bízott.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hű, ma nagyon formában van :)

(Ha megenged egy apró megjegyzést, a "Nem vagyunk mi állatok?" az nem lehet kérdés.

Ld. még: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=266124)

Prosztó, tök jó, hogy visszatért :)

Leskelődő

Prosztó M. Beléndek írta...

Áhh, javítva.