2008. július 4., péntek

45

Most maga jön - hallotta Jenő hangját dr. K. mintegy félálomban. Körülötte várakozó tekintettel ültek az Őrzők. Ő dr. K. - mutatta be Jenő - dr. K. akitől annyira fél a Náci Vérfarkasok és Vámpírok pártja, hogy az elnökük saját maga jött el érte! Dr. K. pedig bátran a képébe nevetett és kiugrott inkább az ablakon, minthogy az övék legyen!

A hallgatóság a csodálkozás és elragadtatás neszeivel válaszolt, dr. K. viszont teljesen elbizonytalanodott. Az előző éjszaka eseményei egészen valószínűtlennek tűntek és lassan egy masszává kezdtek összeolvadni. Hol is kezdje? Volt valami a tévével, aztán valami szörnyűség történt a Gödörnél, aztán ott volt Edit is, aki elárulta, bár már nem volt teljesen biztos benne, hogyan és kinek. A ködből hirtelen egy arc tűnt fel meglepő részletességgel. Egy fanatikus, kegyetlen arc.

Prinkmayer! Prinkmayernek hívják - nyögte ki dr. K. - patkányokról beszélt nekem. Biztosan köze van a vérfarkasokhoz.

Prinkmayer doktor - mondta csendesen a teherautósofőr, akinek tévéjén csak a Náci Vámpírok és Vérfarkasok pártelnökének üres trónterme fogható - ő műtötte a vakbelemet. Valami nagyon nem tetszett benne. Olyan vérfarkas-szaga volt - tette hozzá továbbra is ijesztő nyugodtsággal a tehetrautósofőrt, aki szeretett volna a tévén mást is nézni, mint üres tróntermet.

A középkorú nő újra sikoltozni kezdett, de ez most már dr. K.-t se zavarta. Valahogy a sikoltozás otthonossá tette a titkos gyűlés hangulatát. Jenő várt egy kicsit, hogy a sikoltozás mindenkinél elérje a kívánt hatást, majd újra a nő vállára tette a kezét, amitől az csendesen szipogni kezdett.

Nem kérdéses - mondta Jenő - Prinkmayer a gyenge pontjuk. Ő most a főellenség. Ha csapást mérünk rá, azt hónapokig nem heverik ki a vérfarkasok. Ez lesz az ő Sztálingrádjuk.

Dr. K. ámultan nézett az öregúrra. Az utolsó mondatnál Jenő kihúzta magát és mintha meg is nőtt volna. Most nem egy kedves bácsika volt, hanem igazi vezető. Egy vezető, aki csatába viszi a csapatait.

Az egyetemista csendesen előhúzott egy köteg nyomtatott papírt és szétosztotta a csoportban. Dr. K. azonnal felismerte a képet. Prinkmayer doktor volt.

Nincsenek megjegyzések: