2008. július 6., vasárnap

47

Ibolya néni óvatosan újra hátranézett. Nem vett észre semmi gyanúsat, hát tovább óvakodott a nyilvános telefon felé. Azonnal jelentenie kellett.

Ibolya néni két hónappal ezelőtt épült be az Őrzők közé. Vérfarkasok által elrabolt barátnőjének történetét Jenő azonnal bekajálta, a többi Őrző pedig nem tett fel kényelmetlen kérdéseket. Azóta Ibolya néni kötelességtudóan szörnyülködött a Náci Vérfarkasok és Vámpírok Pártjának újabb rémtettein, ő maga pedig a csoport hiedelemvilágához gondosan illeszkedő sztorikat eszelt ki vérfarkas és vámpír szereplőkkel.

Ibolya néni most azonnal beszélni akart a kapcsolatával. Az eddig ártalmatlannak tűnő szervezkedés láthatóan hadiösvényre lépett és erről azonnal értesíteni kellett a központot. Ibolya néni még egyszer utoljára körülnézet, majd tárcsázott.

Prinkmayer a célpont - vágott a közepébe Ibolya néni, majd vitriolos jelzőkkel nem takarékoskodva beszámolt az Őrzők aznapi titkos gyűléséről. A vonal túlsó végén csend lett. Majd a mély férfihang röviden felnevetett. "Hát akkor üldözzék Prinkmeyert. Kapják is el. Ez lesz a kurszki csatájuk." Ibolya néni nem értette ezt teljesen, de nem akart csalódást okozni, hát ő is nevetett.

Amikor befejezte a hívást és megfordult, közvetlen közelről nézett dr. K. feldúlt arcába. Nyilvánvaló volt, hogy dr. K. mindent hallott, de még nem értette meg teljesen a következményeket. Ibolya néni nem is hagyta, hogy megértse.

Meglendítette gurulós bevásárlótáskáját és ütött.

Nincsenek megjegyzések: