2008. június 26., csütörtök

41

A rúgás a bordáit érte.

Dr. K. kábultan pislogott fel a suhancra. A fiúnak még két társa volt, akik kicsit távolabb röhigcséltek. "Nézd csak, felébredt a hómlessz" - fitogtatta angoltudását a fiú - "gondoltam, fázhatsz ott a földön, megmelegítelek!" Egy öngyújtót kezdett kattingatni, miközben gonoszul vihogott.

Dr. K.-nak nem volt veszélyérzete. Halálos fáradtságot érzett és a suhanc nem tűnt ijesztőnek. A vérfarkasok után nem. "Hagyjál békében, fáradt vagyok" - mondta a fiúnak és a másik oldalára próbált fordulni. Az nem hagyta annyiban. "A békéd majd a sírban lesz" - kiáltotta kedélyesen és újra rúgásra lendítette a lábát.

"Ha nem húzol a picsába azonnal, a saját beleddel fojtalak meg!" - mordult rá dr. K. saját maga számára is meglepő agresszivitással. A fiú megdöbbent, láthatóan nem tudta, támadjon vagy visszavonuljon. Ám amikor dr. K. szemébe nézett, ott valami olyan eltökéltséget látott, hogy jobbnak látta lelépni. "Még számolunk, csövi" - mondta meggyőződés nélkül, majd a csoport gyors léptekkel elhagyta a helyszínt.

Dr. K. megpróbált új pozitúrába helyezkedni a kartonlapon, de továbbra is kényelmetlen volt a fekvés. A meleg éjszaka ellenére fázott is, a másik kartonlap, amit takarónak használt, nem melegített túlságosan. Viszont az aluljáró ki volt vilagítva, így azt remélte, a vérfarkasok nem férkőzhetnek hozzá.

- Fiatalember, győzzön meg, hogy ez a fekvőhely kellemes.

Dr. K. felhúzta a lábát, hogy gyomron rúgja a suhancot, de helyette egy tip-top öregurat látott, aki barátságosan mosolygott rá. Fején ódivatú szalmakalapocska volt, a meleg ellenére nyári zakót viselt és rádőlt a sétabotjára. "Hagyjon békén, tűnjön el" - nyöszörögte dr. K. kimerülten. A válasz láthatóan elkedvetlenítette az öregurat, megfordult és távozni készült. A vála felett azonban visszaszólt dr. K.-nak.
- Így nem sokáig húzza a vérfarkasokkal szemben.

Dr. K.-t mintha kígyó csípte volna meg, úgy ült fel.

- Mit tud a vérfarkasokról?

Az öregúr kinyújtotta a kezét és újra rámosolygott dr. K.-ra.

- A Náci Vérfarkasok és Vámpírok Pártjával találkozott. Jöjjön velem, ha élni akar.

Dr. K. felállt és ellentmondás nélkül követte az éjszakába.

2 megjegyzés:

gloire írta...

No comment. )

Ezredes K Őrnagy írta...

Ez egyre izgalmasabb :)
KGB, jó múzsája lehet.