2008. június 3., kedd

6

A Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke feldúltan fel-alá járkált a nagyteremben. Termetéhez képest nagyokat lépett, ötöt előre, ötöt vissza, a fordulókon a vállán ülő gremlin jobbra-balra dűlöngélt, láthatólag tengeribetegségtől gyötörve.
- Sie werden ersaufen in ihrem eigenen Blut! Man sollte allen Bolschewiken aufhängen! - üvöltött a A Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke. Még a nyála is fröcsögött, a gremlin néha egy kis kendővel felitatta a szája szegletén képződött habot.
- Elnézést, Elnök úr, de már megint németül tetszik artikulálatlanul üvölteni. Ha nem tetszik odafigyelni, fel kell hívni megint az osztrák orvosokat.- mondta a személyi titkára, egy kicsi, púpos, torz figura, aki az egyik sarokól követte vezére dühöngését.
- A fenébe is. Verdammt! Akarom mondani, szükségem van a kétharmadra - Zweidrittel -, hogy megmódosíthassam az alkotmányt és királlyá koronázzanak. Ezt vedd jegyzőkönyvbe. És akkor végre akaszthatok.
A titkár jegyzetelt.
- Valaki akasztani akart? - Vladislav lépett a terembe, a Köteles. Hatalmas bajsza komoran figyegett, bocskait viselt és az oldalán stílusosan egy nyakazópallos lógott. Csak különleges alkalmakkor viselte, hétköznapokon megelégedett egy belezőkarmolóval.
- Hívattalak, jó Vladislav. - mondta az Elnök - Haladéktalanul számítsátok ki, hogy mennyit kell elvonni a nyugdíjasoktól, hogy elegendő szárazjeget gyárthassunk a Duna befagyasztásához. A jégen akarom megkoronáztatni magam. Miután belefagyasztottuk a nyugdíjasokat! Azt akarom, hogy ott pislogjanak a csizmám sarka alatt!
- Most kicsit zavarba jöttem. Akkor most nacionalista monarchiát akarunk, vagy kádárista diktatúrát?
- Mindkettőt. Esetleg felváltva. De mindenképpen populista lesz. Es ist alles!Abtreten!

Nincsenek megjegyzések: