2008. június 10., kedd

17

Kissé nyúzottan ébredt Brian O'SHAUGHNESSY. Két napja iszik, most már le kéne állnia. Várja a munka. Hát várja! De az asszony… azóta morog, hogy idejöttek. Mit tegyen? A Limericki Egyetem diplomájával esélyes sem volt máshol, csak ebben a vacak tirpáklandon. Ha apja nem inna annyit, és nem lennének hatan testvérek, akkor talán valami jobb helyre kerülhetett volna. Most talán már Obama csapatában dolgozhatna. De így, innen a deep shit-ből kell felküzdenie magát.

De legalább vannak apró győzelmei. Szombaton embere, Punnyadt legyőzte Röhejes Arcot. Azóta iszik. Mármint ő, Brian O’Shaugnessy. Punnyadt inkább szív. Hát ő, ő nem fog. Elég neki ez tirpákia is szívásnak. Nagyapja történeteire emlékezteti a helyzete, aki a burmai őserdőben szolgált távírászként. Ihatatlan az ivóvíz, érthetetlen a nyelv, nyáron nagyon meleg van, fűszeres a koszt…

Brian kinyitott a McBook Airt megnézni what’s up? Nicsak egy üzenet. Valami kreatívot keresnek. Talán jó lesz ez is referencia munkának. Rémregény? Komolytalanul hangzik. Csak tej lenne itthon, mert nagyon fáj a feje. Az asszony meg vinnyog megint... Updateolni fogja, kész!

Megoldást keresnek. Hát ő megold, abban nagyon is jó. Mindig jó volt, a Megoldások Embere. Ja nem, ezt még a tankönyvében olvasta. Egy volt neki, elég is az.

Az Ember, aki kiemelkedik a szarból és küzd a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke ellen… De hiszen, de hiszen ez majdnem ő!

Na, hogyan legyen a megoldás?

Vegye moralitásra a sztorit? Jó és Rossz küzdelmére? Hm, az kampányban jó szok lenni, de a moralitásban mindig az emberek döntenek. Azokkal meg tele az összes testnyílása. Néha egészen hüjjén döntenek. Esetleg mirákulumot írjon? Azt is szereti, ha föl kell építeni valakit, jó. De abban is túl sok az emberi. Ez az! Misztérium lesz! Erre még Obama tanácsadói is felfigyelnek! Csak jobban figyelt volna a hittanon, majd improvizál.

A blogger, aki napokig állt a pöcegödörben és szarrágó lett, visszatért! De már nem emberként, bár a külseje még emberi jegyeket mutatott. Ő már nem ember, hanem a Megváltó a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke elleni harcban.

Visszatérte után könnyedén levitált a pöcegödör felett, és siklott tova. Már a szagok sem zavarták.

- Nesze világ, hozom a Jó Hírt: itt a Mester!

Azzal előkapta Piac és Verseny nevű lángpallosát, hogy világítson, üsse-vágja, törje-zúzza az ellent.

1 megjegyzés:

gloire írta...

Ez komoly, így jött vissza a Maistro?
Tényleg mindig éreztem valami kénes
bűzt (vagy csak ammóniát?) a monitor felől
ha csak leírva láttam a nevét. Idáig nem értettem.