2008. június 3., kedd

És akkor elkezdődött

- Ne félj, aranyom – mondta a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke – apuci nem hagyja, hogy a csúnya kommunisták bántsanak.
Megpaskolgatta a vállán ülő kicsi, guvadt szemű, bőrszárnyú gremlint és adott neki egy falat tőgypörköltöt. A gremlin mohón befalta az ínyencfalatot, majd haptákba vágta magát és karlengetett.
- Szóval, - mondta a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke – hogy is állunk ezekkel a nyugdíjasokkal?
A talpig SS egyenruhába öltözött vezérkar feszengeni kezdett az asztal körül. Lent, a kastély pincében özv. Hirtelenné Sulyok Amália kisnyugdíjast saját cvekkerével verte egy árpádsávos ghoul különítmény, a kastély visszhangzott a teszkós száraztészta és üveges csemegeuborka csörömpölésétől.
- Be kell fagyasztani őket – mondta bátortalanul, szemlesütve a Náci Vérfarkasok és Vámpírok egyik szakpolitikusa. Nem mertek a Vezér szemébe nézni, mert akárcsak a farkasoknál, ez belőle is agressziót váltott ki.
- Ezen már túlléptünk - mondta a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke, miközben egy elé helyezett kis kolbásztöltőn véres masszát pumpált egy húszcentis disznóbélbe, elcsípte a gyanús állagú kolbászka végét, majd Bunsen-égő felett komótosan sütögetni kezdett, élvezettel figyelve, ahogy a kolbász bőre hólyagosra pattogzik.
Alacsony volt, ezért magas sarkú katonai csizmát viselt. Egy etetőszékben ült és lóbálta a csizmás lábát.
- A tőlük elvett tizenkilencezer forintokból építsünk egy új stadiont Alcsúton! – mondta valaki, aki nyalni szeretett volna a Vezérnek. A Vezér azonban oda sem nézett, a kolbászra koncentrált, a Bunsen-égő fényében gonosz árnyékok vetültek az arcára. Különben is, nem érdekelte, hogy mit kezdenek a padláson felstokkolt egész halom stadion beléptető rendszerrel.
- Csináljunk belőlük kolbászt- javasolta az egészségügyi szakpolitikus, egy mély hangú, katonás stílusú vérfarkas – ezzel 25 évre bebetonoznánk a hatalmunkat!
- Barmok, - legyintett a Vezér – valami ISZONYÚBBra gondoltam. Talán, ha leállítanánk a négyes metró építését, az alagútból építenénk egy gigantikus föld alatti körgyűrűt, beszerelnénk egy neutron gyorsító pályát; neutronokkal bombáznánk a nyugdíjasokat, majd amikor jól elmutálódtak, mindegyiknek a hátára szerelnénk egy lövegtornyot és megtámadnánk velük a szomszédjainkat?
- Éljen, éljen! A Vezér szólt hozzánk! – kiabáltak a Náci Vérfarkasok és Vámpírok, mert szolgalelkű, agyatlan droidok is voltak. Mellesleg. Lent a pincében elhalkult a cvekker zuhogása és csend lett, rémes csend.

Nincsenek megjegyzések: