2008. június 18., szerda

31

A Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke alig látszott ki óriási íróasztala mögül. Ceruzája végét rágicsálta önfeledten, előtte papír, rajta egy rövid sor: ”Évadzáró beszédet követő nyári nyitó beszéd”. Tetszett neki a cím, kifejezőnek, erőt sugárzónak érezte, persze az a hülye Zsolti majd biztos meghúzza megint.
„Kedves Barátaim” Igen, ez jó lesz, ezt szeretik. „lezárult egy korszak” „megbukott a kormány” „nincs felhatalmazása”.
– Mit mondok majd Punnyadtnak hétfőn? – elmélázott. Nagyon utálta a Pedofil Buzeránsok A Tirpák Jövő Sárbatiprásáért Párt új elnökét, és nemcsak a magassága miatt. – Az a hülye buzi nem eszik kolbászt és a bort is utálja – fintorgott, ahogy felidéződtek benne a régi emlékek.
„diktatúra” „válság” „hazug kormány” - Szólnom kell Vladislavnak, hogy ő is ott lesz a megbeszélésen – ezt gyorsan feljegyezte a margóra. Tudta, hogy Punnyadt még nála is jobban utálja a vérfarkasok öklét. Nem lett volna ellenére, ha tettlegességre kerül sor kettejük között. Mosolyogva írt tovább. „globalizáció” ez jó, olyan intellektuális „ a helyzet súlyos” „elprédálás” – Büdöskomcsik! – kiáltott fel, de rögtön eszébe jutott, hogy lehallgatják. Idegesen csöngetett a titkárnőjének.
- Igen, miniszterelnök úr?
Imádta, ha így szólítják. Máris kicsit nyugodtabban kérdezte:
- Ellenőrizték ma az irodát?
- Igen, miniszterelnök úr, kétszer is, mint mindig.
- Köszönöm, elmehet.
Merengve nézte, ahogy az asszony katonás léptekkel távozik. Mint minden női beosztottja, a titkárnő is nagyon hasonlított Ildire, a vámpírok rémére.
Megrázta magát, és újra papírja fölé hajolt.
„közhangulat” „csőd” „elbocsátások” – Milyen kár, hogy a ScoobyDoo akciócsoport már használhatatlan – ötlött fel benne hirtelen. A titkos, fehérneműket és matricás pólókat árusító bolt alkalmazottai újabban csak a Bokrétás Terminátorok punkbanda jegyvásárlásai kapcsán hajlandók aktivizálni magukat. Lemondóan legyintett.
„kilábalunk” „összefogás” „szolidaritás” „új egyezség” „előrehozott választások” „készen állunk”
Megvan, befejezte.
Elégedetten dőlt hátra.
Augusztusban nyári évadzáró, szeptemberben őszi évadnyitó beszéd. – Kolbászt! Bort! – kiabált ki az előtérbe.

12 megjegyzés:

Ezredes K Őrnagy írta...

Nem rossz Gizike.
Még 20 év, és elér Gloire szintjére.
Prosztó írói vénájához 30 is kevés Magának.

Höndör B. Margit írta...

Fejezze ezt be, őrnagy, nagyon kérem. Nem először:) Csak elveszi az ember kedvét az egésztől. Olvassa azt, ami tetszik magának, de ne minősítse a többiek írását.
Köszönöm:)

Ezredes K Őrnagy írta...

Pozitívan lehet minősíteni azért?
De én dicsértem: "Nem rossz Gizike"

És tényleg nem rossz, sőt jó. Már csipkelődni sem lehet?

Ezredes K Őrnagy írta...

Itt van, fikázhat engem maga is :

Az alezredes exőrnagy unottan játszott a Close Combat IV-el a belvárosi irodában. Hirtelen csöngött a vezérkari mobilja:
-Itt Ági, azonnali riadó! Eligazításra hozzám!
-Baj van. Meg kell akadályoznunk, hogy Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke lepaktáljon a Pedofil Buzeránsok A Tirpák Jövő Sárbatiprásáért Párt új elnökével. Őrnagy, illetve Alezredes, magáé a feladat. A BorosBocsi-terv életbe lép!
-Értettem - szalutált az Alezredes. Nem volt vidám, nem gondolta volna, hogy a BorosBocsit neki kell végrehajtani, idő előtt ráadásul. A terv lényege az volt, hogy T-72-es lövegtornyokat rejtenek el az épülő Négyesmetró állomások területén, hogy ha visszajönnek a Náci vámpírok és vérfarkasok meg tudják védeni a fontos ojjektumokat. A tornyok géppuskái ezüstlőszerrel üzemelnek.
- De meleg van ebben a fránya toronyban - nyavalygott az alezredes - sehol egy légkondi meg egy Baccardi. Elhelyezkedtek KGB honvéddal ez egyik állomás fölkupaca alatt elrejtett toronyban és várták a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnökének külföldre menekült nácivámpírok adományából beszerzett páncélozott limuzinját.
-Hiába a páncél KGB honvéd, lövegünk átviszi majd, mint a Nationalelf az usztasákat.
-De vámpírok, túlélik-válaszolt remegő hangon KGB honvéd.
-Maga szerencsétlen, ott van a kezében a géppuska vége, ezüstlőszert lő ki, attól pusztulnak majd, mint kínai önkéntesek Koreában!
Az alezredes persze tudta, hogy a segédvámpírokat elintézhetik vele, de a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnökét és fő fegyverhordozóit semmiképpen . És nagyon dühös lesz, ha összebarmolják a páncéltörővel a szép öltönyét, meg a kicsi, de masszív focista testét.
-Miért nem Ildit, a vámpírok rémét küldik? - kérdezte remegve KGB honvéd.
-Azt én is szeretném tudni, de még befuthat, bízzon magában KGB! - az exőrnagy már a menekülés lehetőségét kereste, de lőnie neki kell, KGB honvédra egy löveget nem lehet rábízni.
Hamarosan megjelent a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnökének konvoja. Jó helyre telepítették a lövegtornyot, a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnökének mindenképp ár kellett haladni előtte, ha a Pedofil Buzeránsok A Tirpák Jövő Sárbatiprásáért Párt elnökéhez ment. Hiába az Úr nagyon jó tervező - nyalizott még gondolatban is az exőrnagy.
-Többen vannak, még jó, hogy elég gyors a töltőautomatika, nem KGB-ra kell bízni a töltést - gondolta az exőrnagy.
Rövid időközönként három lövés dörrent, a páncélozott limuzin 100 métert repült hátra, a többi luxusautóból semmi nem maradt.
-Ez megvolna, maga lője a felbukkanó vámpírokat, én hozok még ezüstlőszert a raktárból, az Ildi a vámpírok réme mindjárt itt lesz, ki kell bírnunk - mondta az exőrnagy a falfehér KGB-nek. De tudta, hogy menekülnie kell, mert a Náci Vérfarkasok és Vámpírok elnöke iszonyú mérges lesz, oda a szép kis teste, ujjat kell foglalnia vagy gyártatnia magának, és nem tud így tárgyalni a a Pedofil Buzeránsok A Tirpák Jövő Sárbatiprásáért Párt új elnövel a hatalomért, a Koronáért. Így esze ágában nem volt lőszert hozni, az Ildi a vámpírok réme meg egy ideje nem jelentkezett. Nem maradt más csak a futás.
Az exőrnagy rohant az alagútban és hallotta a géppuska ismerős kereplését….

Ezredes K Őrnagy írta...

U.i.: az új ujj az direkt van, indexes szurka, de itt nem biztos hogy jó helyen van

Höndör B. Margit írta...

Hm.
KGB figuráját egész jól ábrázolta, kér egy meghívót?

tölgy írta...

Olyat szabad írni, hogy "nem rossz"?

Ezredes K Őrnagy írta...

Köszönöm a meghívót, de ha elmegyek Minszbe, nem biztos, hogy tudok írni. Ki tudja mi van ott.

Ezredes K Őrnagy írta...

Tölgy, az azt jelenti, hogy jó:)

gloire írta...

Minszkbe? Pár éve utaztam egy fehérorosz
tengeralattjáró mérnökkel Németországba.
Kérdeztem: mi van ott? Azt mondta, minden
tök jó, és mindenki boldog, nem is érti miért
kérdezem. )

Ezredes K Őrnagy írta...

Tengeralattjáró mérnök?
Húúú ő már nagyon elit lehetett.

gloire írta...

Ja, jó kocsija is volt, és nagyon keményen
vezetett. Csak a térképet nem ismerte az istenadta,
nekem meg nem hitt. Plussz 200 kilómétert lehúztunk miatta. )